top of page

טיפול שמרני

פיזיוטרפיה – קיימים מעט בעלי מקצוע בתחום זה בעלי היכרות וניסיון עם ילדי/ות פרטס, המטפלים בקופות החולים ברובם המכריע מטפלים במבוגרים ואינם בעלי ניסיון אך לצערנו אמונים על אישור מימון הטיפולים (נושא מימון ראו ערך בירוקרטיה) . באם אין חפשו

מטפל מומחה והתייעצו בקבוצת הפייסבבוק הייעודית שלנו .
גילאים צעירים ללא בעיות בהכלה המטופלים שמרנית- מדובר ב"תרגילי יבשה" שלאחר הסבר של מומחה בתחום ניתן לבצע את התרגילים עצמאית בבית. צלמו את התרגילים לשמירת טווחי התנועה שמראה המטפל,
אנו ממליצות מנסיון כי יש לבצע כל יום את טווחי התנועה בבית בבוקר ובערב ואם אפשר גם בצהריים ,כך כהורים תחושו את המפרק ותוכלו לזהות מראש "בעיות" הכלה ו/או כאבים בתנוחות מסוימות.
מומלץ בערב לאחר מקלחת חמה ארוכה ומרגיעה והבונוס  הוא זמן איכות שלכם עם הילד .
 
הידרותרפיה – הידרוטרפיה הינה למעשה "פיזיוטרפיה במים" מומלץ מאוד לילדי הפרטס .מדובר בשיעור יחידני בבריכה
טיפולית מחוממת בהתאם להנחיות משרד הבריאות  .חשוב להקפיד לבצע את הטיפולים במקום מוסדר ומאושר עי קופ"ח וכי הטיפול יבוצע ע"י הידרותרפיסט/ית שהינו/ה פיזיותרפיסט/ית בהכשרה.
מומלץ לפני הטיפול שהמטפל/ת יבצעו כמה תרגילים ביבשה לבחינת הטווחים ומציאת המקומות לשיפור התנועה כך יתבצע טיפול תואם מצב במים ולוודא שיש התאמה וכימיה בין הילד למטפל (לא מתאים –תחליפו מטפל/ת).
היתרון במים הוא עצום כיוון שאין נשיאת משקל ועומס על המפרק הפגוע ,הילד מרגיש משוחרר מכאב בכל פעילות שתעשה במים ובכך לבצע תרגילים שלילד יהיה קשה לבצע ביבשה יתרונות הטיפול הינם : שמירה ועבודה על טווחי תנועה ,שחרור והרפיה במים ,הפחתת הלחץ מהשרירים ,חיזוק השרירים התומכים במפרק הירך ,ייצוב הגוף והסימטריה שלו .
כמה פעמים בשבוע ?כמה שיותר!

שחייה – בגילאים המעט בוגרים יותר יש לשלב לימוד שחייה או לימוד סגנונות אשר מתאימים לפרטס ולמצב הילד/ה .

"לעשות מהלימון לימונדה" סגנון חתירה יכול להתאים, סגנון חזה פחות בשלבים הראשונים . היתרון בחיזוק השרירית התומכים הוא נכס רב בפרטס ואם תצליחו לשלב אלמנט תחרותי תהיה לו תרומה רבה לפרטס ולהשפעתו על הגוף בטווח הארוך.

יש לקבל הנחיות לאופי הסגנונות המתאימים לשלב המחלה ,

 

היפותרפיה -רכיבה על סוסים: לצורך פעילות זה נדרשת הסכמה של אורתופד ילדים כאן המקום לציין מרבית הרופאים לא מודעים לחשיבו הספורט ותרומתה ולעיתים לא יסכימו לאשר ללא הסבר ברור. 
ישנם מקומות טיפול מסובדסים עי הקופה בחוות מורשות ומפוקחות עי משרד הבריאות עם תקנות נוקשות לגבי איך מתבצע הטיפול – ודאו זאת.
בחווה תעשה בחינה של הילד כדי לבצע התאמת הסוס (גדול קטן בינוני רחב צר) ותוכנית הטיפולים.
בעת הרכיבה מלווה את הילד המדריך הטיפולי (גם כאן עדיפות לפיזיותרפיסט/ית) ועובד נוסף המשגיח מן הצד השני של הסוס.
לרכב על הסוס זה הדבר הקרוב ביותר להליכה כיוון שגב הסוס נע אחורה וקדימה, מצד לצד ומעלה ומטה. הסוס לטיפול ייבחר בהתאם לרוחב הגב, שטוח/גבוה ומספר פקטורים
נוספים. .
במהלך הטיפול יוחלט אופן הרכיבה לעיתים עם הפנים קדימה, פנים אחורה, בשכיבה, שכיבה על הצד,הוספת אלמנטים ועוד וריאציות רבות ומגוונות. 30 דקות רכיבה על הסוס משולה לשעתיים טיפולי פיזיוטרפיה ביבשה (לא מוכח מחקרית).
הטיפול בעל ערך רב מאוד כלומר מלבד ההיבט האורטופדי החשוב במידה ומעוניינים בטיפול רגשי (סוס היא חיה מופלאה בהיבט חיזוק רגשי), טונוס נמוך, היפראקטיביות ויתרונות רבים נוספים. מניסיון בשלבים של טרום זרימת הדם למפרק והאצת התחלת הזרימה מומלצים מניסיוננו שני טיפולים בשבוע .

 

רכיבה על אופניים – מומלץ מאוד לחיזוק השרירים ושמירת טווחי התנועה הסיבוב המעגלי בדיווש הוא מושלם לפרטס. יחד עם זאת יש את סיכון הנפילה והפציעה שמניסיוננו גם אם קורה זה בדכ במהירות נמוכה ולא מסכן את המפרק.
בגילאים הצעירים להקפיד על גלגלי עזר ,אמנם ישנן גיושת שממליצות לדלג על השלב של גלגלי העזר אך בפרטס מומלץ לא  לדלג על השלב הזה לצורך בטיחות והקלה על המאמץ הגופני.
במרבית ימות השינה ניתן לרכב בחוץ בימים שלא ניתן לרכב קבעו גלגל קדמי מעט לגובה ותתנו לילד לפדל "באוויר" כמה פעמים ביום בבית מול מסך טלוויזיה או כל עיסוק אחר- התנועה הסיבובית תסייע מאוד.
bottom of page